Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Безплатно порно!

Днес се разрових из торент сайтовете и попаднах на удивителния факт (макар, че не съм толкова изненадан): компилации като Кафе дел Мар, на Йон Балке, на Оскар Питърсън са сийдвани само от по няколко човека, за разлика от порно филмите, които имат по над 900 сийдъри* и над 200 лийчъри**! Друго си е безплатното порно...



Всичко това е съпроводено от коментари като:
  • не знам, ама след два дни излиза PIRATES 2, исках да пусна заявка отсега, ама май нещо не могат да се пускат заявки за порно, хаха.. та, некой да поработи по въпроса;
  • Малко дъртичка ми се вижда порноактрисата;
  • Стара чанта ама лачена;
  • Много яко;
  • Пффф какви бъчви има тая не е истина ....;
  • След толкова секс между "мъже" е хубаво човек да "изплакне окото"...ей на това му се вика порно!
Интересно е, че някои от коментарите са грамотно написани! Явно доста хора, които не са от пуберския контингент, яко теглят порно филми! Даже са порно киномани, които следят новите заглавия и предстоящите премиери!

Чудя се, дали сред тях няма държавни служители...? Преди няколко години работех в един провайдър, осигуряващ интернет на държавните институции в Перник. От известно време трафикът беше много натоварен следобедно време и вечерните часове. Проверихме какво се случва и установихме, че в Областната администрация някой общински служител запушваше трансфера с телене на порно!

До някъде оправдавам младежите, защото най-сигурния начин да натрупаш коефициент в торент сайтовете е да сийдваш известно време някой порно филм! Гаранция, че за 24 часа коефициента ще нарасне няколко пъти :-)

* Сийдър: Това е човекът, от когото теглите желания от Вас файл.
** Лийчър: Всеки, който тегли файла, се нарича така.

Денят на независимостта!

И друг път съм споменавал, че колекционирам логота на Google (в момента имам над 610 такива). Днешното в рамките на 2 години подсеща света, че малката България има повод за празнуване - 100 години от независимостта ни.

На 22 септември 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Велико Търново с Манифест на княз Фердинанд е обявена независимостта на страната ни. През пролетта на следващата година Независимото Българско царство е признато от Великите сили.

Честит празник!

Теория на относителността

Наскоро четох интересния материал за Специалната теория на относителността във Вселената. По този повод се запознах с малко материали за самата Теория на относителността... Паралелно с това се сетих и един стар виц:
В една килия в затвора имало двама съкилийници. Единият нервно обикалял около леглата, а другият седял и разсъждавал:
- Сега разбирам Теорията на относителността на Айнщайн! Ти се движиш, аз седя, но реално и двамата лежим!

Тук някъде следва многозначителното "хъм"... :-)

Елмър-фудовски език

Тази вечер доста се посмяхме с Миро на някои безумия в Гугъл. Става въпрос най-вече за езиковите настройки на търсачката и как с десетките езици фигурира и елмър-фудовски! Вероятно е кръстен на онзи анимационен герой - Елмър Фъд, който е плиткоумен ловец и постоянно преследва Бъгс Бъни и вечно се самонаранява в недодяланите си опити да го гръмне.

За какво става всъщност по Гугълския въпрос, вижте:

10 дни до Crematory!

Остават малко повече от 10 дни до концерта на Crematory в София (зала "Христо Ботев")! Очаквам ги с голям интерес, защото са една от малкото готик метъл групи, които не смениха съществено стила си и вече 17 години "плуват" в него. Тежките рифове, шеметните изпълнения на клавир и коренно различаващите се вокали създават една окраска, характерна само за Crematory.

Дълго се колебах коя песен да покажа тук... в крайна сметка, от любимите ми поне 10, се спрях на две: The Fallen и Red Sky.

The Fallen



Red Sky


Отиде си и Richard Wright...

Само ден, след като почина археолога Георги Китов, днес този свят напусна друга забележителна личност - Ричарт Райт... Клавиристът и един от основателите на Pink Floyd си отиде днес на 65-годишна възраст (същата, на която си отиде и Китов), след кратка борба с рака.

През 1965 г. той, заедно с Роджър Уолтърс, Сид Барет и Ник Мейсън създава групата, позната тогава като The Pink Floyd Sound. По-късно на мястото на Барет идва Дейвид Гилмор.

Рик участва в култови за групата албуми, като "Meddle", "Dark Side Of The Moon" и "Wish You Were Here".

За мен това е голям повод за тъга... Флойд са Групата! При мен всичко стартира с тях...

Почивайте в мир, Георги и Ричард!

Pink Floyd - Comfortably Numb


11 септември...

Днес, 11 септември, седем години след атентатите в САЩ, днешната дата стана нарицателно словосъчетание за "тероризъм"... Десетки версии, стотици догадки и предположения, хиляди страници, изписани с тонове мастило, а неяснотата е още по-голяма.

Нямам никакво намерение да развивам някаква теория за световния тероризъм и автоатентати ли са взривяването на самолетите в Пентагона и Двете кули. Само искам да споделя нещо, което ми изникна в главата още с отварянето на очите тази сутрин:

В сънено състояние, на полузаспало съзнание, може би продължение на някакъв сън, който не помня, в мислите ми изплува един спомен - преди седем години на днешната дата бях в домашен отпуск от казармата. 20 заслужени дни почивка, малко преди едногодишната ми служба да изтече. Седях пред телевизора и щраках по каналите. Стигайки до CNN се удивих - "War in USA!" привлече вниманието ми. Докато слушах истерични журналисти самолет се заби във втората кула... Определено не е война, а тероризъм...

За какво споменавам всичко това? Та, в просъницата днес си спомних за това как в канцеларията на командира на поделението имаше един календар с известни сгради от цял свят, украсяващи всеки месец от годината. Познайте! На Септември 2001 г. в календара страницата красяха кулите близнаци в Ню Йорк...

Опитът успешен!

Живи сме! :-) Днес премина успешно опитът в Големия адронов колайдер (LHC)!

Това стана ясно от официалната страница на Large Hadron Collider. Според всички учени това е най-големия експеримент провеждан досега в човешката история.

Определено всичко е минало по план... щом съм на компютъра и щрапам по клавиатурата, а не съм засмукан от образувана черна дупка :-) По данни на центъра първият изстрелян лъч е изминал без проблем цялото разстояние от 27 километра (толкова е дълъг ускорителя на частици намиращ се на границата между Швейцария и Франция). Опитът се е състоял в 11:28 ч. днес .

Този проект, в който са взели участие 85 страни от целия свят, (между които и България), отне 14 години! Надеждите на всички учени са този експеримент да е нова ера за откритията свързани с физиката на елементарните частици.

Координаторът на проекта Лин Еванс заяви: "Това е чудесен момент от моя живот. Ние вече можем да достигнем до изключително високо ниво на проучвания, които се надяваме да ни дадат информация за сътворението на Вселента".

Основната цел на този опит е да даде отговор на въпроса "Как е възникнала вселената?" Успешното сблъскване на два протонни снопа е само началото на целия експеримент, който ще доразвие изследванията за физиката започнали от времето на Нютон и неговите открития за гравитацията! Постепенно машината ще бъде натоварена напълно (планирано е да стане до една година) и, ако не сега, то някой ден, при провал, може и да бъдем засмукани от антигравитационна материя.. Шегувам се :)

Генералният директор на лабораторията CERN Роберт Аймар заявява: "LHC е машина за открития. Това е начин да задоволим нашето любопитство съпътстващо ни през всички етапи на човешката еволюция."

Ускорителят има за цел също така да изследва, т. нар Тъмна материя (Dark matter), които според учените изграждат близо четвърт от вселената. За сравнение видимата от нас материя изгражда едва 5% от цялата вселена, т.е. нейната маса. Основните въпроси на учените са: "Защо природата приема за основа материята пред антиматерията?", "С какво материята от началото на Вселената се различава или не от материята, която изгражда Вселената към настоящия момент". Все неща, от които не разбирам, но за които авторитетно пиша, (след като съм ги прочел предварително разбира се) :р

На теория, при провал, може да възникне микро черна дупка, която да се превърне в гигантска и да "глътне" Земята! :-) Учените обаче са убедени, че това не може да се случи... Поне за сега не се чувствам "погълнат"!

Надявам се, че този грандиозен проект ще даде отговори на много от поставените въпроси и учените ще спят спокойно след днешния ден. Надявам се, че Господ няма да се разгневи, че човеците се месят в делата му и търсят истината за Сътворението. Надявам се, че всичко ще има щастлив край :-)

Все пак е по-добре науката да ни убие, отколкото да умрем в невежество и суеверие...

P.S. Специални благодарности на Филип за прекрасните му статии във "Вселената", от където пълня празната си глава с информация на тема физика и законите й във Вселената!

Update 21 септевмри: Днес в "Сблъсък" чух умопомрачителното: За следващия си опит в Големия адронов колайдер CERN ще покани Христо Стоичков за помощник като елементарна частица! :-D

Firewind - Head Up High

Засякох в интернет новия клип на Firewind - на песента Head Up High, която е от тазгодишния албум на групата The Premonition.

На концертът на Kamelot в София, на който подгряващи бяха Forever Slave и Firewind, "огненият вятър" ни издуха с прекрасен сетлист, в който присъства и Head Up High. Заслужава си да се види прекрасното изпълнение Gus G, Bob Katsionis, Petros Christo и Mark Cross.

Почти съм убеден, че в клипа разпознавам и част от зала "Христо Ботев" (където се състоя изявата им в България през април). Предполагам, че се заблуждавам... :-)

По непотвърдена информация Firewind се очакват за концерт в България на 12 декември... Много се надявам да е истина, защото гръцките музиканти оставиха добри впечатления!

Update 8 септември: Прекрасното се случи! Новината за това, че Firewind ще посетят България на 12 декември (петък) е ПОТВЪРДЕНА официално! Групата идва по покана на "ABV Pro" - новата промоутърска агенция, която показа завиден професионализъм на концерта на концертът на Kamelot в София през април. Мястото на събитието през декември е клуб "Blue Box" в София, а шоуто е част от финала на мащабното турне "Live Premonition over Europe", което групата предприе за промоцията на новия си албум.

Fobos - малък камък с формата на картоф или...?

Casper ми припомни един доста забавен сайт, в който ник-нейма Ви се разглежда като интересна абревиатура. Декодирането може да се направи в 3 направления: киборг, чудовище или еротична интерпретация!

В чатерските години помня, че мноооого се смяхме на интересните варианти, които ни предлагаше декодера. Моите са по-долу. Опитайте и с Вашите и споделете :-)

Functional Operational Being Optimized for Sabotage

Fearsome, Orphan-Beheading Ogre from the Sanctuary


Fellow Obligingly Bestowing Orgasms and Stimulation