Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Музикални новини

Последният месец е доста наситен от концерти на родна земя, а и от интересни музикални новини, от които на-значими според мен са следните (до днешна дата):

  • Nightwish, Apocalyptica и Evergrey ще бъдат участници в новия албум на Elias Viljanen от Sonata Arctica: Вокалистите Marco Hietala (Nightwish, Tarot) и Tony Kakko (Sonata Arctica), клавиристът Henrik Klingenberg (Sonata Arctica), басистът Jari Kainulainen (Evergrey, екс-Stratovarius) и барабанистът Mikko Siren (Apocalyptica) са сред гостите в новия самостоятелен албум на китариста Elias Viljanen от Sonata Arctica, който ще излезе по-късно през тази година. Това ще е третата соло творба на Elias.
  • Paradise Lost започнаха записите за новия си албум - записите за поредната творба, която се очаква в края на годината ще е продължение на "In Requiem" от 2007-а ще съдържа приблизително 10 песни, в т. ч. "First Light", "As Horizons End", "Faith Divides Us, Death Unites Us", "Frailty" и "My Last Regret".
  • Heaven and Hell определиха заглавие и дата на издаване на новия си албум - той е се казва "The Devil You Know" и се очаква да излезе на 28 април.
  • Kamelot започнаха писането на песни за нов студиен албум - китаристът Thomas Youngblood и вокалистът Roy Khan обявиха това официално докато са на почивка в Норвегия.
  • Dream Theater ще открият тазгодишния "Kaliakra Rock Fest"- събитието ще се състои на 3 юли и ще бъде част от тазгодишния фестивал в Каварна. Това ще бъде и втори концерт на Dream Theater след гостуването им през 2002 г. Вече е и напълно ясно, че трите дати за фестивала ще са 3-и, 4-и и 5 юли. Съвсем скоро стана ясно, че групата е започнала и нов студиен албум (10 поред), който до този момент остава неназован.
  • Axxis също работят по нов студиен албум - музикантите от групата в момента са в студио и записват материал за предстоящия си нов албум. В момента се работи върху вокалите, а по-късно ще бъдат добавени китарите. В песните ще има женски вокали, но само на заден фон.
  • Simple Minds обявиха, че завършват работата по новия си албум - рок ветераните от Шотландия довършват "Graffiti Soul", който се очаква да излезе на 25 май. Дискът е наследник на издадения през 2005-а "Black & White 050505" и следва миналогодишното турне на групата по повод нейния 30-и юбилей. В момента се подготвя и ново турне за промоцията на предстоящата творба. Силно се надявам, че някой от нашите промоутъри ще изяви желание и ще намери възможност да покани в България Simple Minds! През 2003 или 04 година MTel правиха концерт по повод двумилионния си абонат и "пирон" в програмата беше концерт на Simple Minds! Удивителни музиканти!
  • Нов албум на Avantasia до края на годината? - според Tobias Sammet (Edguy) до края на годината ще бъде издаден нов албум на проекта Avantasia! За сега това е по-скоро план за Тобиас, но аз силно се надявам да се превърне в реалност.
  • Firewind ще запишат нов албум до края на годината - групата има намерениеда запише нов албум до края на тази година, който да бъде издаден през 2010-а.