Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Стивън Хендри с девети максимум!

Стивън Хендри постигна девети максимален брейк от 147 в кариерата си на Световното първенство по снукър в Крусибъл тиатър, Шефилд, Англия! Преди минути шотландецът постигна феноменалния си брейк в седмата част в четвъртфинален мач срещу англичанина Шон Мърфи! Стивън и Рони О'Съливан вече са двама на върха - с по девет максимални брейка.

По този начин Хендри спечели и допълнителни 147 000 паунда от наградния фонд. Цели 8 години пауза и отново 147 за "златното момче на снукъра"! Последният такъв негов брейк е от 25 февруари 2001 г. - на Малта къп. Сегашният е и девети максимален брейк в историята на Световното първенство! Хендри е и най-възрастния играч правил максимум на световно първенство и въобще в ранкинг турнир - на 41 години. Колко много статистика, колко много радост, колко много му трепери ръката на Хендри в момента :-)

Обещаният запис - станете и вие част от историята на тази велика игра! :-)


4 Коментар(а):

Unknown каза...

ratm18:
Бърза реакция :) жалко, че съм на работа. Но пък ще го повтарят нон стоп, така че ще няма да го изпусна.

Жалко, че и двамата са ми любимци.

Fobos каза...

Аз съм с абонамент за евроспорт плеъра и го гледах през него. Иначе повторения ще има безброй - на паузите в останалите срещи.

Забележителен момент! Не харесвам Хендри, но страшно много се радвам за него, защото наистина е велик и след няколкогодишно отчайващо представяне, заигра както сме свикнали да го виждаме преди време - с хъс и желание! И все пак се надявам традицията - който направи максимум да печели срещата, да се наруши и Шон да излезе победител в този четвъртфинал :-)

Unknown каза...

ratm18:

Добър обрат за по-любимият ми Мърфи.

Сега остава и да го видя и той как прави 147, жалко че не се пробва.
Някак не го влече много, много.

Fobos каза...

Прекрасно - традицията е нарушена! Направилият максимум не спечели срещата и така Шон Мърфи се класира за полуфинал, където ще играе с победителя между Робъртсън - Магуайър.

Доста опити за 147 имаше до сега на настоящето световно първенство, но все безуспешни. Силно се надявам да има още един максимален фрейм, за да бъде наистина запомнен турнир. Макар, че от доста време не е имало толкова интересно световно първенство!