Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Хубав и забавен ден!

Сутринта в колосалните задръствания слушах новините по Хоризонт на БНР. С тях няма да ви занимавам, но след прогнозата за времето беше ред и на спортните новини, които говорителя обяви по следния начин (приблизителен цитат):
"Днес се играе поредния кръг от бутафорното ни първенство по футбол, като в София на стадиона в кв. Овча Купел ще се срещнат Славия и Ботев Пловдив. Утре от 15:00 ч. мъпет шоуто продължава със срещата ЦСКА - Левски..."
Дали говорителя, на когото не запомних името, е станал с дъ-то нагоре или пък е взел на подбив БФС, или пък се е прецакал с някой резултат в "Еврофутбол", или пък просто говори истини? Мисля, че е последното :-)

По-късно през деня четох за откриването на новия участък на метрото в София - от ст. "Васил Левски" до Младост 1. Похвално! Най-сетне, в началото на третото хилядолетие, в началото на двадесет и първото столетие сл. Хр. София се сдоби с още няколко мретостанции, които обаче нямат засега връзка с основните. Е, да не бързаме... все пак проекта за метро в София датира от 1974 г., (ако не се лъжа) и нека не пришпорваме строителите! За успокоение си имаме и поговорка: бързата работа - срам за майстора! Хъм... не зная... срамът ли е голям, работата ли е много...? За 9-ти май си имаме нов участък, за 9 септември (примерно), както обеща Бойко ще си имаме още един - вече изцяло свързващия градовете-спални (както казва един мой преподавател) Люлин и Младост.



В министерството пък нямахме много работа и... си тръгнахме на обяд. Само да успокоя - не съм държавен служител, а стажант в едно от министерствата ни (няма да кажа кое :р). Естествено имаше си причина - пиене на петъчна бира! Към това като се добави приятна компания, интересни разкази на приятели, които са странствали в чужбина през почивните ни, се получава приятно прекаран следобед в сенчеста бирария в центъра! Ех... идилия... И благодаря за подаръка!

След това пък се натъкнах на надпис, който не схванах и се чудя дали правописната грешка е умишлена...? Едва ли е гневен вегетариански графит...



Досетих се, че имам и още една снимка за показване. Щракнах я една вечер преди няколко седмици, някъде из центъра... май беше на вратата на едно заведение от типа "пица на парче". И досега не ми е ясно: собствениците са симпатизанти на Бойко или доставят кметски услуги по домовете?