Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Преди концерта на Rage и Sabaton

Утре (17 октомври) е дългоочаквания от мен, а и от голямото метъл братство, концерт на Rage и Sabaton! Съжалям единствено за това, че ще бъде не в зала Универсиада, а в Христо Ботев. Тези две групи не са само заряд, но и прекрасен саунд и прекрасна лирика! Щеше ми се да ги чуем по-добре... Не, че няма да е на ниво озвучаването, но самата зала няма да позволи чист звук. Много пъти съм го казвал - "Христо Ботев" е абсолютен бункер - кънти, ехи, резонира! Все пак важното е да сме на линия и отново да отвинтим главите на двете групи. Ако след миналата си изява в България Сабатон не вярваха на очите си от гледката, то сега очаквам съвсем да се удивят на метъл феновете у нас!

Преди по-малко от седмица в Осло, Норвегия, на концерт Sabaton са изсвирили следните парчета:

01. Ghost Divison
02. The Art Of War
03. Panzer Battalion
04. Cliffs Of Gallipoli
05. Attero Dominatus
06. The Price of a Mile
07. Into the Fire
08. Wolfpack
09. Back in Control
10. Union
11. 40:1
12. Panzerkampf
13. Primo Victoria
14. Metal Machine / Metal Crue

Липсва основно Nuclear Attack, Light in the black, 7734, The hammer has fallen и Purple Heart, но аз лично ще съм доволен, ако и тези бъдат изпълнени :-) Ще се видим утре на "бойното поле"!

интервюто на Ники Тодоров от ЗоРок с басиста на Sabaton Пер Сундстрьом може да чуете тук.

Най-много съжалявам и за това, че месец и два дни по-късно (19-ти октомври) Sabaton стартират турне в Англия и Шотландия с уникалните Dragonforce... Защо ли не бяха и с тях в София... Мечтата Dragonforce остава "жива" и неосъществена, въпреки, че ако спечеля от тотото в близките дни ще ида до Германия на техен концерт, защото в момента са там на турне! :-)

Трудно мо е да кажа коя точно от песните на Sabaton харесвам най-много, но сега ще се спра с представяне на Cliffs Of Gallipoli: