Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

И замириса на...

... на море, ще кажат някои! А, може би на вкусно, ще попитат други... Не! Миризмата от преживяното никак не беше приятна... За какво става въпрос:

Днес се повозих в автобус 102 в София. Обикновено това са автобуси, които са морално и физически остарели. Мисля, че повечето от тях варират в юношеските спомени на част от родителите ни. Тези превозни средства има една особена тяхна си миризма - съчетание от нафта и прах, който влиза от къде ли не! Ако прибавите и нафталиновия мирис от бабите, тръгнали към пазарите на кв. Иван Вазов и Красно Село, уханието съвсем придобива вид на газ, морещ хлебарките!

Да, но в този автобус на СКГТ днес имаше още няколко допълнителни миризми: 7-8 цигани (основно жени, които не изглеждаха, че са от Чистотата, но смърдяха подобаващо), 2-ма порядъчно попийнали с нискокачествен алкохол, плюс девойки, които ухаеха на хубав парфюм... Смесете всичко, оставете носоглътката ви да се наслади и опитайте да попътувате комфортно из софийските ЗАДРЪСТЕНИ улици...

Е, оцелях сред това ново химическо оръжие, но и до сега съжалявам че нямам хрема и носа ми не беше запушен...

P.S. Най-удивителното нещо, което видях в цялата тази феерия на мириси и аромати бе това, че една от мургавите пътнички извади билетче и го продупчи! Изглеждаше съвсем рутинно действие, като чели аз намерих нещо нередно в цялата ситуация! Е, признайте, неестествено е... сякаш тя предава цяла идеология: "Градският транспорт е безплатен за нас!".