Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

''Стоичков'' се разпадна!

Не, не се отнася до саморазрушителен процес, в следствие на поредна дебилщина от страна на "модерният ляв", нито пък на голям кеф след снощната победа на Барса с 6:0 над Малага... (след, която аз лично заспах с усмивка до ушите). Оказа се, че има холандска рок банда с името "Стоичков"!

Групата, създадена през 2001 г. от китариста Тим и басиста Якоб, свирят без име в продължение на няколко години, а след това избират "Стоичков" за такова. През 2005 г. правят турне в България (в София, Бургас, Ловеч, Варна, Пловдив, Шумен, Разград и Добрич), което определят като успешно. Музикантите от Холандия, които в периода на съществуването си сменят и 6 барабаниста, определя стила си като "турборок" и твърдят, че приличат на Motorhead, Kiss, Iron Maiden и Black Sabbath. Имат и два издадени албума - Heimatklänge (2001) и Nieder mit MIDI (2004).

Музикантите обявиха, че групата се саморазпуснала и в официалната си интернет страница може да се прочете следното съобщение:

"Дори ние повече не можем да слушаме боклука, който създаваме. Всъщност ние се разделихме още преди половин година, но забравихме да го съобщим. Благодарим на всички, които са ни гледали дори веднъж. Два пъти повече благодарим на онези, които издържаха шоуто ни докрай. Три пъти повече благодарим на хората, които са идвали повторно на шоуто ни (Знам, че съществуваш, дори знам името ти)". (Забележка: преводът е копиран от Нетинфо Спорт).

На въпроса "защо са се кръстили Стоичков?" холандците казват:

"Ако трябва да сме честни, не помним защо избрахме точно това име. В един момент мислехме повече за това как да кръстим групата, отколкото да свирим по клубове или да репетираме. Седяхме си в кафето и си мислехме: "Да, това би било хубаво име за групата. Съответно на следващия ден никой вече не помнеше какво сме измислили. Докато една сутрин си спомнихме, че сме мислили за Стоичков. И така решихме, най-вече защото звучеше добре на холандски, точно като за рок-банда. И естествено Стоичков е добър футболист - стилът му на игра е агресивен, също като нашата музика". (този пасаж е копиран от Avtora от интервю с групата)

Ще пусна още няколко реда от интервюто:

Какво мислите за MP3-ките? Нашите free - сървъри почнаха да ги спират?

Мислим, че това free-сървърите са нещо страхотно. Самите ние сваляме музика. Трябва компаниите да свикнат с това.

Какъв софтуер ползвате?
Soulseek. Сега да не ни арестуват!?(ха-ха)

С какво се занимавате, когато не свирите?
И тримата сме биолози. Работим за правителството


Да се смееш ли, да плачеш ли... Аз лично се просълзих от смях :-)