Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Музикални новини

  • На официалния информационен сайт на Mark Knopfler (екс-Dire Straits) може да се види, че България присъства в тур-плановете на музиканта. Европейската обиколка на Knopfler започва през март 2008-а в Холандия и засега са обявени само две конректни дати за там, но присъствието на България, наред с други държави от нашия регион, дава надежда, че можем да видим известния изпълнител в родината ни. (сп. pro-ROCK)

13 September: Новият албум на Марк Нопфлър излиза у нас на 24 септември - в деня на световната му премиера. Издател е "Вирджиния Рекърдс".

Създателят на "Дайър Стрейтс" вече е потвърдил участието си на седмото издание на "Арена музика" и на 11 юни 2008 г. ще представи проекта си "Kill To Get Crimson" на живо в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от "София мюзик ентърпрайсис". (NetInfo)

  • На 7 септември, от 16:40 ч. по "Канал 1" ще се излъчи филма на режисьора Андрей Слабаков за "Kaliakra Rock Fest 2007", който се проведе в края на юни в гр. Каварна. Във филма ще бъде показан целия фестивал и в него ще влязат кадри от изявите на Heaven and Hell, Motorhead и Manowar. (сп. pro-ROCK)

  • Deep Purple идва в България (1 Ноември, Зала "Фестивална", София) по повод първия рожден на радио "Z-Rock". Организатори на събитието са "Balkan Entertainment Company", а анонсът му е "Deep Purple - 1 година Z-Rock". Ето и какво е казал програмният директор на радиото Спас Шурулинков:

"Много се радвам, че именно с Deep Purple ще отбележим първия си рожден ден. Както всички знаят, групата са легенди и ще съберат хора от всички възрасти, всички слушатели на "Z-Rock". Радиото ще направи много игри и промоции за слушателите си, ще има много награди и покани. Сега водим преговори с мениджмънта на групата, членовете на бандата да се срещнат с няколко свои български фена" (радио Z-Rock)

  • Iron Maiden оповестиха най-забележителните и амбициозни планове за турне в цялата си история. Световната обиколка ще протече в три етапа, започвайки през февруари и март 2008 г., включвайки 20 големи концерта в избрани градове от пет континента в т. ч. шоута в Индия, Япония, Северна, Централна и Южна Америка и Австралия, където всъщност започват концертите. Това ще е и първо посещение на групата там от 15 години. По-късно турнето продължава с още концерти в Северна Америка в края на май и юни, преди да завърши третата си фаза през юли и август, която ще включва големи стадиони и фестивали из цяла Европа. По време на турнето се очаква ron Maiden да свирят пред милион и половина фенове и да пропътуват над 150 000 километра. За пръв път в историята "Девиците" ще пътуват, заедно със своя 60-членен екип и 12 тона оборудване, в специално пригоден за целта "Боинг 757", декориран с образа на Eddie и други Maiden-графики. Самолетът е на компанията "Astraeus", в която като пилот работи вокалистът на бандата Bruce Dickinson, а самият той ще управлява Боинга през голяма част от пътя. Във връзка с бъдещото издаване на DVD на класическите концерти на групата "Live After Death" и "Maiden England" през 2008-а, предстоящото турне под заглавие "Somewhere Back In Time" ще се състои почти изцяло от песни на Iron Maiden от 80-те години, а сцената ще е оформена по подобие на египетските декори от легендарното "Powerslave"-турне от 1984-85 г., като ще включва и елементи от турнето "Somewhere In Time" (1986-87), например - Eddie във вид на киборг. Това безспорно ще е най-впечатляващото шоу, което групата някога е представяла, а българската публика може да изпитва голяма доза съжаление, че Maiden гостуваха у нас тази, а не идната година, без засега да има изгледи да се върнат тук отново толкова скоро. (сп. pro-ROCK)
  • На 8 септември в зала 1 на НДК ще се състои концертът на легендарния Гари Мур, който бе предвиден и отложен на 9 май. Тогава датите от турнето му паднаха поради заболяване. Цените на билетите за шоуто варират между 20 и 50 лв. Европейската част от настоящото турне на Гари Мур стартира през месец март и ще продължи до ноември 2007 г. Околосветската обиколка представя най-новия албум на звездата "Close As You Get". Музикантът ще пристигне в България веднага след концерта си в Белград на 7 септември. (радио Z-Rock)