Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Crematory отново в България!

Съвсем официално е потвърдено, че готик легендите Crematory ще гостуват в България на 19-ти септември! Миналата година немската банда изнесе невероятен концерт и с голям кеф ще ида отново да ги видя и чуя! Този път на "крематориумите" компания ще правят дарк прогресив групата Evergrey. Не познавам творчеството на Evergrey, но ще ми е любопитно да ги видя. И все пак нека подгреем с нещо тяхно:

Evergrey - Broken Wings


Ето и официалното съобщение за предстоящото събитие, организирано от новите промоутъри на пазара Mask Music:

След супер успешното гостуване на немските готик легенди Crematory миналата есен в София, сега Felix и компания се завръщат на българска земя на 19 септември 2009 отново в зала Христо Ботев. Заедно с тях на сцената ще излезе не кой да е, а шведските дарк/прогресив/пауър герои Evergrey, за които това също е второ идване в България след концертите им в София и Пловдив през 2007 г.

Съвместното шоу на обичаните от множество метъл фенове у нас две банди е под надслов "Pill Against Depression Festival" и ще стане факт по покана на новата музикална компания "Mask Music".

Съпорт бандите, които ще загреят публиката преди изявата на хедлайнерите Crematoryи Evergrey, все още се уточняват.

Организаторите гарантират, че за концерта на 19 септември ще бъде подсигурен същият безупречен звук в зала Христо Ботев, на какъвто публиката стана свидетел на миналогодишното шоу на Crematory– като с това бе разбит мита, че първокласно озвучаване е непостижимо в спортна зала.

Билетите тръгват в продажба от утре в мрежата на "Eventim" като първите 300 ще бъдат на промоционална цена 30 лв., на предварителна продажба – 35 лв. и 45 лв. в деня на концерта.

Update 11 септември: "Mask Music" разпространиха следното съобщение:

Готик легендите CREMATORY няма да успеят да дойдат за "Pill Against Depression Festival" на 19 септември, за да свирят заедно с EVERGREY, CHAOSWAVE и българските банди NEW DISEASE и FYELD. Въпреки това те ще изнесат концерт за българските си фенове до края на годината като в момента се уточнява датата.

Промяната се налага заради неотложни ангажименти на групата, свързани със записите на новия им албум – в момента момчетата подготвят поредната си дългосвиреща творба, песни от която по всяка вероятност ще извирят и при повторното си идване у нас.

"Маск Мюзик" поднася официалните си извинения на всички фенове на CREMATORY като гарантира, че закупили дотук билети ще могат с тях без доплащане да посетят както "Pill Against Depression Festival" на 19 септември, така и концерта на CREMATORY, който ще се състои в най-близко бъдеще. За момента не се налага билети да бъдат връщани и организаторите молят всички притежатели на ценни пропуски да ги съхраняват добре, за да могат да присъстват безпроблемно и на двете събития.

Поради възникналите промени фестивалът с участието на групите EVERGREY, CHAOSWAVE, FYELD и NEW DISEASE ще бъде преместен в зала "Remix Open Stage" (бул. "Възкресение" 64, кв. "Красна поляна"). Залата е изцяло реновирана, с голяма сцена и капацитет над 1000 човека. "Remix Open Stage" се намира в непосредствена близост до метростанция "Вардар", може да се стигне и с автобуси 72 и 77.

От днес в продажба са билети за "Pill Against Depression" с променена цена 25 лв като в деня на концерта ще струват 35 лв.

Update 14 септември: "Mask Music" разпространиха следното съобщение:

CREMATORY все пак ще свирят в София на 19 септември, обявиха от "Маск Мюзик". След усилени преговори за нова дата на отложеното им участие и невъзможността да бъде намерен удачен вариант до края на годината, организаторите са се споразумели с групата да направи компромис и все пак да успее да вмести датата на "Pill Against Depression Festival" в натоварения си график.
В тази връзка залата за фестивала остава "Христо Ботев", както и групите-участници – CREMATORY и EVERGREY като хедлайнери, освен тях CHAOSWAVE, FYELD и NEW DISEASE. Началният час на събитието е 18 ч.
От "Маск Мюзик" уверяват феновете на CREMATORY, че Felix и компания със сигурност ще дойдат в събота, след като имаше вероятност те да свирят у нас чак след месец-два, но бе направено почти невъзможното, за да се състои всичко според първоначалния план.
Билети за "Pill Against Depression Festival", както и до края на миналата седмица могат да бъдат закупени от магазините в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg на ценa 35 лв, а в деня на събитието – 45 лв.
"Маск Мюзик" се извиняват на феновете на CREMATORY и EVERGREY за причиненото неудобство.