Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Локо Сф победи Рен, но отпадна...

Локомотив (София) изигра много силен мач и победи Рен с 2:1 като гост, но отпадна от първия кръг на Купата на УЕФА. Успехът на "железничарите" се оказа безполезен, тъй като французите спечелиха с 3:1 в София и с общ резултат 4:3 се класираха за групата фаза на турнира. Марво откри резултата в 24-ата минута, а с две попадения на Саша Антунович в 37-ата и 40-ата минута Локо (Сф) обърна мача до почивката. През второто полувреме тимът на Стефан Грозданов отново игра добре, но така и не стигна до така желаното трето попадение.

С отпадането на Локомотив приключи българското участие в европейските клубни турнири за този сезон, след като по-рано днес Литекс и ЦСКА също не успяха да преодолеят съперниците си в първия кръг на Купата на УЕФА.

"Железничарите" застрашиха вратата на съперника още в самото начало на срещата, но удар на Марчо Дафчев не затрудни стража на домакините Люци. Постепенно французите взеха инициативата и създадоха няколко положения, като сред най-активните бе Марво, удари на Пажис не попаднаха в целта.

Французите оползотвориха добрия си период в 24-ата минута, когато откриха резултата. След дълго центриране на Жьоншан, Силвен Марво се извиси и след удар с глава вкара топката зад Голубович. В заключителната фаза на първата част обаче футболистите на Стефан Грозданов се активизираха и първо след центриране на Кристиян Добрев Антунович изравни. Малко по-късно сърбинът изведе Локо напред в резултата, след като се ориентира най-добре след подаване на Дончев.

Старши треньорът на Рен Пиер Дреоси реагира на почивката и направи две смени. Той пусна в игра Льороа и Томер на мястото на Кембо и Бадиан. Промени и инструкциите на наставника в съблекалнята се отразиха на играта. Французите започнаха втората част доста по-концентрирано и с амбицията да не допускат инфактни моменти в края на срещата. В 54-ата минута авторът на първия гол в мача Силвен Марво пропусна да изравни резултата. След центриране на влезлия като резерва Томер той се оказа сам срещу опразнената врата, но от 5 метра не успя да реализира.

В 72-ата минута Стефан Грозданов пусна Зоран Балдовалиев на мястото на Димо Атанасов. Македонецът се включи активно и малко след влизането си стреля към вратата на Люци, но ударът му бе блокиран. Малко по-късно отново той опита късмета си с удар с глава, но топката не бе в рамките на вратата. 10 минути преди края в игра се появи и Джилас, който замени блестящия Антунович.

Локомотив се опита да натисне и да стигне до така ценното трето попадение, но атаките на гостите не завършиха с успех, въпреки че организираха няколко опасни атаки. Към края на срещата Голубович направи поредица от отлични спасявания, за да запази надеждите на българския тим. В последните секунди удар на Балдовалиев мина покрай вратата.

РЕН - ЛОКО (СФ) 1:2
1:0 - Марво (24)
1:1 - Антунович (37)
1:2 - Антунович (40)

РЕН: Люци, Борн, М`Биа, Хансон, Жьоншан, Сорлен, Шейру, Екоко (46 - Льороа), Марво, Бадиан (46 - Томер), Пажис (74 - Бриан)

ЛОКО (СФ): Голубович, Савич, Марков, Д. Дончев, Орачев, Кр. Добрев, Коилов (86 - Златински), Караджинов, Дафчев, Атанасов (72 - Балдовалиев), Антунович (81 - Джилас)

Стадион "Рут де Лориен" - 16 000 зрители

Главен съдия: Кристин Якобсон (Исландия)

Жълт картони: Люци (Р), Д. Дончев (Л)

Забележка: статията е копирана от storpal.bg
ЕМИЛ ЯНЧЕВ, редактор - отдел "Футбол" и "Спорт"