Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Тома Здравков - music Idol или Idiot?

В началото на второто издание на Music Idol имах положителни впечатления от изявите на Тома Здравков. Скромно момче, харесващ твърда музика, свит и невярващ, че ще "полети" и ще привлече внимание към себе си. Успя! Страхотен глас, различна визия - нищо сладникаво и отегчаващо.

Това бе в началото. Към средата на музикалния конкурс Тома Здравков набра самочувствие, промени леко външността си, започна да експериментира с гласа си и слуха на зрителите. Създаде един още по-харесван образ.

В края Тома Здравков вече беше "скочил" прекалено високо и си повярва. Успя да събере увереност, която даже преливаше и малко започна да дразни. Събра кураж, че ще се справи с предизвикателствата и може би малко се уплаши. Промени драстично представянията си и поведението към публиката, (а хора зад сцената твърдят, че имало такава промяна и към близки и приятели). Това му помогна и спечели Music Idol, но дали и не отблъсна част от харесващите го?

Сцената променя, шоуто "повлича" по течението, желанието ражда неподозирани продукти...

Да, като обикновен продукт мога да оприлича новия видеоклип на победителя в тазгодишното издание на Music Idol Тома. Толкова обикновен, че ще бъде продаден на прилична цена, но забравен много скоро. В пазар, какъвто е музиката на подобни стоки много бързо се набират стоки субститути - такива, които са взаимозаменяеми. Това ще се случи, защото нищо оригинално и нестандартно не показаха Тома и неговите продуценти. Скоро за песента и клипа никой няма да си спомня...

Основен повод обаче да пиша е огромната прилика между Герой на Тома и So Far So Good на Thornley. Георги Янев, музикален продуцент на Тома казва “Парчето звучи супер модерно, музиката е на едни много талантливи момчета от Канада". И какво се оказа - че песента на Тома е просто кавър... Доста... странен начин от страна на продуцентите на Тома Здравков да го "представят" с първи клип в музикалната среда... Да, но големите глупаци няма да са те, а изпълнителя...

Тома - Герой



Thornley - So Far So Good

2 Коментар(а):

Анонимен каза...

Здравей,
честно казано не виждам от какво се възмущаваш толкова. Ясно е, че за да пробиеш където и да е, най-бързия начин е да намериш нещо по-смилаемо за аудиторията. Много групи са пробили и станали известни с кавъри. Аз също съм малко разочарована, но от друга страна се радвам, че малко или много популяризира по-твърдата музика. И дали е кавър или не, за мен няма значение при положение, че е рок или твърда музика, а не някоя поп или още по-зле чалга музика. Предполагам, че ако има шанса да пробие и да стане популярен в България, ще има възможността да свири каквото му душа иска. Но важното е да се движи в правилната посока и да запази стила си. А това как се бил държал, мисля, че не ни влиза в работата.
Ралица

Fobos каза...

Привет,
аз не се възмущавам от Тома, а от избора на продуцентите, с което в продължение на месеци го подготвяха да "изхвърчи в небесата" с перфектна песен. Тома Здравков е талант и изпълнител от жанр, който и аз харесвам. Неприятно чувство се роди у мен след като видях, че си "проправя път" с някакъв си кавър и то не на нещо много популярно и широко известно сред феновете.

Не съм съгласен с казаното, че не бива да ни засяга как се държи. Напротив - трябва много да внимава, защото един музикален идол, какъвто се превърна благодарение на именно тази публика, не бива да изневерява на стила и претенциите на масата от феновете. Но това също си е лично мое мнение.

Благодаря Ви , Ралица, че изразихте мнение! Феновете на даден тип музика са често коректив за самия изпълнител.