Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

The Rasmus ще свирят в България!

Днес прочетох, че Sofia Music Enterprises (SME) обявят, че на 12 февруари 2009 г. ще има концерт на The Rasumus в София! Изявата на тази финландска млада банда ще бъде в зала Универсиада. Все още в официалния сайт на групата датата не е обявена...

Определено феновете на лекия и мелодичен рок ще останат доволни. Групата е създадена като ученическа през 1996 г. и бележи успява да се наложи на музикалната сцена основно като подгряваща на звезди като Red Hot Chili Peppers, HIM и т.н. Някои критици даже ги определят като по-малкия брат именно на HIM :-) Аз лично ги смятам за качествени музиканти и давам положителна оценка на създаденото от Расмус и съм на мнение, че не са се превърнали в комерсиална група, а успяват да "плуват" все още в рок водите. Последният албум на Лаури Юльонен (вокал), Аки Хакала (барабани), Паули Рантасалми (китара) и Ееро Хейнонен (баскитара) е от тази година и се казва Black Roses и е сравнително добър, макар, че е по-слаб от Dead Letters от 2004 г., с който The Rasmus стават популярни. Сигурно помните онова парче - In the Shadows, което изстреля The Rasmus в класациите.

От SME обявиха, че билетите за концерта са на цени 30 лв. предварително и 40 лв. в деня на шоуто и тръгват в продажба от 17 ноември.