Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Мишел Обама последовател на Буш?

Невиждан гаф заформи президентшата Мишел Обама! Първата дама на САЩ прегърна през рамо английската кралица Елизабет II на прием, който британската престолонаследник даде за световните лидери на срещата на Г-20.

На госпожа Обама опредлено й лисват колоритните гафове на предния президент Джордж Буш и реши да напомни на света колко нескопосани могат да бъдат американците в стремежа си да създават приятелства. На приемът в Бъкингамския дворец Мишел забрави за етикета и наруши Средновековните традиции, които повеляват, че никой няма право да докосва краля!

Родената в Чикаго съпруга на първия цветнокож американски президент коментирала с кралицата в приятелски разговор, разликите в ръстовете им, когато Елизабет я докоснала по гърба, а Мишел решила, че е редно да направи същото и я прегърнала през рамо - като за снимка :-)



Небезизвестни са американските президенти с уникално тъпите подаръци, които правят. И сега не се размина без такъв - семейство Обама подарили на кралица Елизабет "Айпод"! :-)

Ако поговорката "светът е оцелял, защото се е смял" е вярна, то няма за какво да се тревожим дали хлебарките ще ни надживеят :-)

3 Коментар(а):

Leucanthemum vulgare ;))) ... каза...

Ха ха ха ... много забавна история. Какво пък, според мен не е толкова лошо английската кралица да се научи да борави с високи технологии, особено ако етикетът повелява да не я докосват ... ха ха ха ...
В този ред на мисли се сетих за ей този стар виц:
Сър и Лейди - първа брачна нощ. Лейди притеснена седи на леглото, Сър влиза в спалнята облечен с чисто черна пижама. Лейди започва неуверено:
- Сър, има нещо, което... трябва да ви кажа... Аз, аз... всъщност вие не сте ми първият.
Сър става и излиза от стаята, връща се след малко преоблечен - този път пижамата му е на цветя. Лейди го пита:
- Сър, много ли се засегнахте?
- Не, официален ходя само на премиери.

Fobos каза...

Хаха, британците и тяхната пословична традиционност! :-) Ще започна да си колекционирам вицове за Сър и Лейди!

Кралското семейство е получавало и други безумни подаръци от американците: при една визита на Гордън Браун, (ако не се лъжа) във Вашингтон, Буш подари голяма колекция от DVD от американски филми, които англичаните не могли да гледат, защото форматът бил тотално различен от европейския :-)

Fenia каза...

Аз пък й се кефя на Обамката:
1. Кой е казал, че не се докосва кралят? Самият крал? И защо? Нима не е човек и майка не го е раждала?
2. За подаръкът - естествено, че ще се подаряват типично американски (доколкото и спорно да е това) подаръци и ако ние европейците сме дотолкова задръстени, че да не намерим начин да си ги използваме... ми... проблемът си е чисто наш ;)