Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Разходка в Рила

Вчера (25 юли) беше един наистина горещ ден. На много места в страната температурите "удариха" градуси от 36-38 по Целзий. По родните пътища имаше върволица от коли със спасяващи се от горещините жители на големите градове... На слънце температурата достигаше 41,5 градуса!

Аз също предпочетох да избягам от топлото време като се "скрих" в планината, макар и не на високо. Рила беше удачен избор и за хилядите хомо сапиенс... Все пак всеки търсеше спокойствие и никой на никого нямаше намерение да пречи. Местността под връх Мальовица е приятна за еднодневна почивка сред природата - много мързел, хапване, бира. Мястото наистина е красиво и направих няколко фотоса, с което да го потвърдя.

3 Коментар(а):

Lil каза...

Wow!
Снимките са чудесни.Разходка в планината е най-добрият избор в жегите.
А тази горска ягодка..ммм чудно!
Благодаря за споделените емоции :)

ratm каза...

Взе ли някоя ядлива гъба за вкъщи?

Fobos каза...

Не съм в час с микологията (науката за гъбите) и не проявявам смелост да бера каквито и да е гъби. Тази година има изключително добри условия за техния растеж и навсякъде има много гъбки. Това разбира се покачва и броя на пациентите в токсикологиите, защото много хора си позволяват риска да берат без да познават добре вида.

Насладих се обаче на неповторимия вкус на дивите ягоди. Все пак онази, която е на снимката оцеля! :-)

Lili, радвам се, че снимките ти харесват :-)