Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Manowar отново в Каварна догодина

Още една новина от Metal Katehizis, защото няма време да пиша... трябва най-накрая да си напиша курсовата работа по Икономическа култура :-(

След фалстарта на играта по радио "Z-Rock", на която около 500 души в крайна сметка все пак се сдобиха с покани за промоцията на DVD-то на Manowar "Live in Bulgaria - Kaliakra Rock Fest", дойде време и за самото събитие на 1 декември в клуб "Black Box" в София.

Преди да го опишем - най-интересното от пресконференцията на Joey DeMaio и Eric Adams, дадена преди това: MANOWAR ще свирят отново в Каварна другото лято в рамките на "Kaliakra Rock Fest" (5-7 юли 2008 г.), като билетите за фестивала ще тръгнат в продажба преди края на тази година. Този път ще има и един билет за трите дни на феста на цена от 90 лв., а първите 500, които закупят ценните хартийки, ще получат подарък самото DVD, презентирано тази вечер. То ще излезе на пазара в близките дни на цена от 20 лв.

И така - насроченото за 20:00 ч. шоу, типично за българската дейтствителност, закъсня и на практика малко след този час публиката започна да влиза в клуба. Събраното множество пред входа се поизнерви, а влизането през единствения тесен вход на "Black Box" не ставаше много бързо. Все пак, към 20:30 ч., когато на сцената се появиха Joey DeMaio, Eric Adams, кметът на Каварна Цонко Цонев и Мартин Стоянов от "Joker Media", долното помещение на клуба бе пълно (балконът така и не бе отворен за публика). В характерен стил двамата основни членове на "Металните крале" възхвалиха родните фенове и представиха DVD-то, на което някои от почитателите им могат да се видят увековечени за идните поколения.

Скоро след това последваха откъси от предстоящото издание, прожектирани върху големи екрани в двата края на залата. Анонсиращите кадри бяха същите като тези, разпространени преди време чрез "YouTube", които ви показахме тук. След тях бяха излъчени няколко цели песни от DVD-то, включително уникалното изпълнение на българския химн, при които стана ясно, че звукът на предстоящия диск ще бъде доста добър и така присъствалите на 30 юни 2007-а в Каварна, които го гледат, ще могат отново да преживеят чудесните си спомени.

Както бе анонсирано - краят на вечера се състоеше от кратък, около половинчасов сет на руснаците SIXTH SENSE, познати ни като подгряваща банда на MANOWAR от Каварна. За немалко от зрителите това сякаш бе знак за разотиване, но и в залата останаха доста хора и така "братушките" успяха да заснемат планирания концертен клип.

Снимки от събитието може да видите тук.

3 Коментар(а):

Анонимен каза...

Разочарован съм единствено от надписа "Karvarna" в DVD-то, на което попаднах ;-)
Но като цяло DVD-то е със страхотно качество на картината и звука ;-)

Fobos каза...

Аз така и не стигнах до никой музикален магазин тези дни... Да считам ли, че вече DVD-то е на пазара?

Това с грешката в името е доста стряскащо... и напомня на някогашните ментаци от рода на Ribok, Naiki и Abidas :-)

Щом твърдиш обаче, че звукът и картината са добри, значи Manowar трябва да идват в България, докато не научат правилното име на рок-столицата ни :–)

Анонимен каза...

ManOwaR направиха незабравим концерт в историята на България, а химна беше доказателство за величието им. Обещяха, че ще дойдат отново и го потвърдиха.
Това са Кралете !!!
Hail & Kill !