Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Kaliakra Rock Fest 2008

Очакването свърши! Край на слуховете и несигурността, на подхвърлянето на различни имена, на дебненето по сайтове на групи, дали ще бъдат обявени дати за Морската рок столица на България и т. н. Ето официалната информация за "Kaliakra Rock Fest 2008", организиран от "Joker Media" и община Каварна, която стана ясна днес, 20 март, на специална пресконференция в София:
5 юли (събота) - Manowar, HolyHell, Sexth Sense 6 юли (неделя) - Alice Cooper
7 юли (понеделник) - Slayer, In Flames


Билетите тръгват в продажба на 24 март чрез мрежата на "Ticketstream" и Билетен център НДК, а първите 500 души, закупили тридневен "пропуск" ще получат обещаното DVD на MANOWAR "Live in Bulgaria". За три дни билетът струва 90 лв., а ще има и еднодневни и двудневни билети. Те ще бъдат пуснати в продажба на по-късен етап, като двудневните ще важат за всеки два от трите дни.

Съпортът на MANOWAR ще е същия като миналата година - HOLYHELL и SIXTH SENSE, а до една седмица се очаква да бъде обявена подгряващата банда за Alice Cooper, която ще е известно име, според Цонко Цонев. През август ще се проведе и традиционният "Thrash Til Death Fest", подробностите за който ще се съобщят до края на месец май. Отново по думите на кмета - това ще са големи имена. Община Каварна, заедно с "Joker Media", ще направи няколко големи концерта и в София през есента. Генерален спонсор на "Kaliakra Rock Fest" ще бъде "Пепси Кола", на въпрос на "Metal Katehizis" каква публика се очаква за фестивала, г-н Цонев отговори, че около 35-40 000 души общо за трите дни.

Още новини - за 6 май концертът на KROKUS е сигурен. За APOCALYPTICA шоуто в Каварна на 31 май е първото в Европа, след продължително турне в САЩ, заедно с вокалиста на RAMMSTEIN Till Lindemann, така че има вероятност той да е с тях и тук, но без да е сигурно.

На 1 юли ще се проведе и "July Morning" с John Lawton, Ken Hensley и Б.Т.Р. В момента в Каварна се завършва блока с лика на Lawton, а следващият ще е с образа на Lemmy от MOTORHEAD.

С кои групи още е преговаряно за "Kaliakra Rock Fest" - DEF LEPPARD и WHITESNAKE, които са предпочели София, заради по-лесното пренасяне на сцената от съседните страни. JUDAS PRIEST, но те също са отпаднали по логистични причини, тъй като на 5 юли са в Дания и е невъзможно да се придвижат до Каварна за 7-о число. В последния момент са били прекратени преговорите с MEGADETH, тъй като са им изникнали други ангажименти и на този етап с тях разговорите са приключени.

И тази година на "Kaliakra Rock Fest" ще се разиграва томбола с награда лек автомобил. Возилото с марка "Fiat" ще могат да спечелят само хора, придобили специални талони, които ще се разпространяват с в-к "Телеграф".

За всички хедлайнъри това ще бъдат втори посещения у нас. MANOWAR направиха паметно тричасово шоу на последния ден от "Kaliakra Rock Fest 2007" (30 юни), Alice Cooper гостува в България през 2000 г., а SLAYER - през 2002-а. От по-големите имена шведите IN FLAMES ще направят дебютен концерт в България, като те са отдавна чакани от много фенове.

Забележка: информацията е копирана от
Metal Katehizis

На адресите по-долу можете да прочетете впечатленията ми от Калиакра рок фест 2008: