Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Music Idol... на какво ли ми (за)прилича?

Очаквах тази вечер Music Idol с известна доза интерес. В първите секунди на предаването този интерес премина от фаза "учудване" през фаза "чух ли правилно?!?", до фаза "отвратен". Защо ли? Сигурно, поради следните причини:
  • Да, това е телевизионно предаване и форматът предполага висок зрителски интерес, който трябва да бъде на високо ниво. Да, но с пошли псевдоводещи (визирам Азис), ли? Да, с известни личности (пак той), но и такива (Васко Василев), които имат не само слава, но и моралното й покритие. (моралните убеждения са мои. Едва ли мнението ми съвпада с това на боготворящите онзи мазен *******).
  • Водещите, които в неделя в 09:00 ч. обикновено си правят смешките на гърба на гореспоменатия Азис, сега се напъваха да бъдат остроумни, подмазвайки му се, само и само продуцентската им алчност да бъде заситена. Гнусна гледка, съчетана с гнусни "лафове"...
  • Напънът да впечатлим конкуренцията: Излязоха сред хората. Направиха сцена пред НДК. Поканиха стотина инфантилни младежи, от които се изискваше да пищят и... да пищят. Не разбрах къде е оригиналното на замисъла.
  • Гостите: Всъщност, някой разбра ли тяхната роля? Азис беше представен като допълнение в журито, но промълви 2-3 думи, основно за силиконовите си цици и колко добър щял да бъде с водещите. Идеята сигурно е била Азис да каже, че има шоу в конкурентна медия. Може някой от ограничените му фенове да не знае. Ясно е, че се търси зрителски интерес и сред "утайката на обществото" (цитирам двамата водещи, защото съм чувал това от тяхното неделно предаване по адрес на слушащите и възхваляващите изпълнители на песни, в които очевидно моралът отсъствал). Съвсем не схванах и идеята да запълнят програмата си с Васко Василев. Ако бях на негово място не бих приел показа за участие, защото никак нямаше да пасна на цялостната концепция: Азис-Мюзик Айдъл-Фънки с бас китара-лигави водещи-виртуозна цигулка. Същинско потрошено зъбно колело...

Това са най-фрапиращите моменти от тазвечершното издание на шоуто за таланти. Определено започна да изостава по стойност от миналогодишното. Става все по-вулгарно, с плосък хумор, изтъркани лафове, превзети пози, недобре обмислени покани за гости, странен зрителски вот и т.н. Това последното всъщност е чара на подобен род шоу - ако не е замесен зрителя, няма да има интерес и продуцентите ще трябва да канят много фрикове (както те ги наричат) от рода на Азис, за да поддържат интереса жив.

След 3-тата минутка аз открих приликата с Big Brother с всички идиотии. А вие? Мисля, че Нова телевизия определено е победила в конкурентната борба, защото колегите им от bTV се излагат яко!

P.S. Тома отново оцеля и продължава напред! Определено това момче има талант и се надявам да бъде развит и забелязан! Успех, Тома, всички рокаджии и метъли те подкрепяме :-)

3 Коментар(а):

ratm каза...

При "Пей с мен" мисля, че участниците са по-слаби. Водещите и на двете са неподходящи. Най-гадното е, че ги дават по едно и това ме кара да се откажа и от двете. Предпочитам да си гледам "Мислят си, че може да танцуват" по ТВ 2.

Fobos каза...

Не съм гледал и един епизод на "Пей с мен", поради налкичието на много фолк звезди там :-) Ако и "Мюзик айдъл" продължава в този дух, ще спра и него да гледам. Изпитвам явно органическа омраза към подобна музика.

Анонимен каза...

"Пей с мен" не го гледам, а за "Music Idol" като разбрах, че Азис ще е гост, го отписах от вечерта. Всъщност тази вечер не гледах никаква телевизия - малко интернет, малко чат с приятели, малко семейна идилия - мисля, че добре беше.
Колкото до "Мислят си, че може да танцуват" по ТВ2, то наистина в момента е по-добре. Прилича на едно шоу, което Слави Трифонов се опита да направи, но това е по-добро.