Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Фестивалът! - част 2

Не мога да спя до късно... Не мога да спя и през деня... Не мога да лежа и да не се случва нищо около мен! (с изключение на това мухите да си жужат и аз да се чудя как да ги прогоня).

На сутринта

След концерта на Manowar се събудих по-раното предвиденото - още в 9:00 бях се изкъпал и готов да щъкам из града. Извратена работа са рок фестивалите: закусва се с бира, обядва се с бира и кебапчета, а се вечеря, (ако има време) с... познайте! - бира :-) Само да вметна, че в Каварна имаше тонове бира, а спонсор беше една не особено добра марка ;-) Хубаво е, че имаше магазинчета и бутилираната там бира си заслужава!

Май се отплеснах :-) Искам да успокоя всички, че не ядох само бира! Имаше едно заведение, приличащо на тропс къщите и там се събираше целия метълски елит в Каварна :-) Даже се запознах с едни момчета и единия ми разказа как сутринта след концерта на Manowar искал да купи банички за приятелите си от отсрещната баничарница. Толкова съснен бил, че не е помнел какво е казал, но цената за баничките била 52 лева! Тогава се опомнил и продавачката му обяснила, че е поискал цялата тава :-D

Плажът

Денят беше слънчев, горещ и ветровит, което създаваше илюзията, че температурите не са особено високи. Перфектно време за плаж! Щеше да е по-ентусиазирана идея, ако плажа в Каварна не е на 3-4 километра... Добре, че на всеки час има транспорт до там! Стига се за 5 минутки, а за желаещите да се разходят е препоръчително това да стане в посока към плажа, защото има наклон и на връщане слънцето и денивелацията ще ви изцеди съвсем. А не бива така! Предстои концерт!


Плажът е малък, но препълнен основно от чернодрешковци, които смело показват татусите си и бирените коремчета. Единственото заведение на плажа не може да смогне с бирата и на човек му се налага да пие или тпла бутилирана бира, или студена, но разредена наливна. Голяма дилема, няма що! Аз предпочетох леко охладената Калтенберг.

След цялото количество бира се питате къде ли се облекчават всички.... Единствената мнооого отдавна запушена тоалетна отдавна прилича на... да не уточнявам. Съвсем разбираемо е защо по-голямата част от плажуващите предпочитат морето за писоар. А в това море попчета колкото искаш! Един рибар изнесе лекция по риболов на събралите се сеирджии - за по-малко от 5 минути, през които го наблюдавах хвана риба средно на всеки 15-20 секунди! Малко по-нагоре една изнервена, явно от куция късмет, млада риболовка, реши, че ще й взема "хляба" (по-скоро рибата!), ако ми каже на каква стръв риболовува :-) Обичам хората, които нямат чувство за хумор - жалка картинка са.

След известно време на плажа се прибрахме за кратък отдих при леля Живка. Така, де - в къщата й :-) Ожаднели от жаркото слънце мислехме да си купим вода. Но защо след като имахме таква - охладена в хладилника. Да, ама Живка реши да ни "изненада" като беше сложила водата във фризера! Трябваха й часове преди буците лед да бъдат годни за пиене... Добре, че бирата не беше прибрала - топла утоли поне малко жаждата!

Концертът на Alice Cooper

Имах уговорка с приятел от университета да идем заедно на концерта на Alice Cooper. Още по време на сесия се уговорихме, че ще се видим в Каварна, за да идем на концертите и пием по бира. Шоуто, което се очакваше щеше да е зрелищно и търпението ми взе да се изчерпва. Тактично пропуснах подгряващите братушки от Sixth Sense. Миналата година не ме впечатлиха с нищо и тази година спокойно си допих бирата пред стадиона.

На влизане този път ми провериха билета! Забравих да спомена, че билета ми беше формат А4 и се налагаше да ходя с раница на първия концерт, в която имаше единствено папка, в която е именно билета. След хилядите изисквания на организаторите да не се прегъва билета, да не се мачка на мястото, на което е бар-кода, да не се къса и т.н. се наложи да го пренасям именно с раница. В голямата блъсканица на входа преди Кралете на метъла да забият нямаше как да се завъртя и да си извадя въпросния билет от раницата. Охраната на входа малко ми се намръщи, но прие всичко на доверие и каза "бегай!", за да не запушвам подстъпите към стадиона :-) Та, на втората вечер ми провериха билетчето и даже ме насочиха към едни млади девойки от Тикет Стрийм, които го "разчетоха" със сложната си апаратура и ми го замениха с нормален билет! Какъв кеф, на Slayer ще ида само с портфейла си!

Малко след като се настаних пред сцената се чух с Георги (колегата) и се намерихме. Оставаше още съвсем малко от изявата на Sixth Sense. Хората започнаха да се сгъстяват все повече и повече. Нормално - щяха да видят едно гарантирано шоу, предложено ни от кръстника на шок рока Винсънт Фурние, известен ни като Alice Cooper! Около 21:00 ч. се спусна завеса с логото на музиканта. В 21:40 ч. на сцената след голямо суетене на съпорта се появи позастарелия, но все еднакво изглеждащ Алис! Още след първите си изпълнения обаче показа, че никак не е свалил гарда за 30 години на сцената и умее да взривява страстите на феновете.

Музикантите, които бяха с Alice Cooper се справиха перфектно и доказаха, че не случайно работят със звезда от този клас! Е, все пак говорим и за барабаниста на KISS Ерик Стингър, Кери Кели, Джейсън Хук - китари, Чък Гарик - бас. С две думи страхотен звук, който през цялото време Алис дирижираше с палката-бастунче, превърнала се в запазена марка на всяко негово шоу.

Шоуто тепърва започваше, шоуто, което си беше един истински театрален ужас, както казах по-горе, дирижиран от самия баща на шок рока. На сцената Алис преби до смърт женска кукла, а след това размяташе истинска бондинка, която умело изиграваше ролята на вярна жена, но и жертва на психопата Купър! Вчера четох, че знойната красавица е дъщеря на мегазвездата. Опредлено заложбите на театрален актьор са предадени генетично, защото младата Калисо Купър изигра постановката по най-добрия начин, заслужаващ да носи запазената марка "истинският кошмар на Алис"!

В един момент Алис "открадна" малко бебе от количката на майка, която беше прогонена. Той започна да милва бебчето и след миг заби дървен кол в сърцето му. Олицетворение на сцената беше замисълът, че Купър убива злото у себе си. След миг "майката" се завърна на сцената с двама палачи, който "оковаха" Винсънт в усмирителна риза, (а за цялото шоу той се преоблече над 5-6 пъти). Не беше дълга суетнята около "присъдата" за ненормалника и на сцената докараха Огромна бесилка, на която увисна Алис! Забележително! След туш от барабани краката му увиснаха и мърдаха. Вероятно са го вързали незабележимо през кръста, но заслужава овации цялата постановка!

Нямаше как да не възкръсне! Завърна се на сцената, за да изпълни "School is out", което беляза и края на шоуто... За пореден път публиката нямаше желание да си тръгва и очакваше още и още. Алис Купър се завърна на сцената и изпълни хитовете "Billion Dollar Babies", "Poison" и "Elected" - публиката беше взривена от тези вечни хитове! Аз бях доволен, защото чух "Lost in America" и "Feed My Frankenstein"!

Всяка минута от този концерт си заслужаваше! Всяка секунда беше неповторимо шоу! Всеки детайл изпипан до съвършенство придаваше скъпоценен отблясък на постановката, изнесена от бащата на шок рока Алис Купър!

След поклон, какъвто има всеки театрален актьор, Алис слезе от сцената и благодари на повече от 8-9 хил. верни фенове! Никога неостаряващ и винаги атрактивен и незабравим - това е злият гений на рок музиката!

Това е сетлист от концерта:

01. It's Hot Tonight
02. No More Mr Nice Guy
03. Under My Wheels
04. I'm Eighteen
05. Is It My Body?
06. Woman Of Mass Destruction
07. Lost In America
08. Feed My Frankenstein
09. Be My Lover
10. Dirty Diamonds
11. Muscle Of Love
12. Desperado
13. Halo Of Flies
14. Welcome To My Nightmare
15. Cold Ethyl
16. Only Women Bleed
17. Steven
18. Dead Babies
19. Ballad Of Dwight Fry
20. I Love The Dead
20. School's Out

Бис:
21. Billion Dollar Babies
22. Poison
23. Elected

Трябваше все някога да спя както трябва... Прибирайки се към квартирата, за пореден път, объркахме пътя! Да, признавам си - аз съм виновен. Но всеки знае, че съм супер зле с ориентацията :-) А в Каварна има десетки улички, които ме оплитат още повече. В един момент Ръсти се запита защо ли ми вярват винаги, че знам пътя, а приятелката му Нели отговори, че са льохмани, защото винаги ме слушат и винаги се губят ;-) Е, имаше и дълъг и обиколен, но сигурен маршрут, по който никога не се заблуждавахме... Все едно, важното е, че винаги уцелвахме точната къща посред нощите! След малко си бях в леглото... Чувах lost in America, lost in America, lost in Кварна....

Малко некачествени фотоси от шоуто на Алис:


2 Коментар(а):

Анонимен каза...

Само да доуточня, че имаше и две химически тоалетни, малко след бирарията.

Впрочем по тоя въпрос, направи ми впечатление, че на стадиона тоя път те бяха по-малко от миналата година, а хората - повече.
Един от минсите на организацията.

Другият е лошата проверка на входа. Човек спокойно можеше да внесе нож или даже пистолет.

Не знам защо изхвърляха бутилките с минерална вода, които се виждаха, а после по терена имаше нахвърляни сума малки бутилки от ракия. Според мен те са доста по-опасни от "минералните". Или логиката е, че вътре се продава вода, а ракия не :(

Fobos каза...

Божо, изключително си точен в коментара! Ще напиша и аз в следващата статия за това, как на входа ме накараха да си изхвърля пластмасова бутилка с бира, а вътре се продаваше именно такава ;-)

Нямам иначе особено големи резерви за пропускането, с изключение на малко вялата проверка... Добре, че не се стигна до инцидент, за да не се налага сериозен контрол, който ще изнерви всички.

Ще обърна внимание на това в следващата статия. Имам да допиша за впечатленията ми от нос Калиакра и последната вечер на феста.

Относно химическите тоалетни... Никога не ми се налага да ги използвам, колкото и бира да поема. Явно адреналина по време на концертите е голям и физиологичните си нужди са в покой :-) Но,. не си единствения, който се оплака от малкото тоалетни на стадиона. До колкото помня, тоалетните бяха по 4-5 от двете страни на терена...