Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Firewind - Head Up High

Засякох в интернет новия клип на Firewind - на песента Head Up High, която е от тазгодишния албум на групата The Premonition.

На концертът на Kamelot в София, на който подгряващи бяха Forever Slave и Firewind, "огненият вятър" ни издуха с прекрасен сетлист, в който присъства и Head Up High. Заслужава си да се види прекрасното изпълнение Gus G, Bob Katsionis, Petros Christo и Mark Cross.

Почти съм убеден, че в клипа разпознавам и част от зала "Христо Ботев" (където се състоя изявата им в България през април). Предполагам, че се заблуждавам... :-)

По непотвърдена информация Firewind се очакват за концерт в България на 12 декември... Много се надявам да е истина, защото гръцките музиканти оставиха добри впечатления!

Update 8 септември: Прекрасното се случи! Новината за това, че Firewind ще посетят България на 12 декември (петък) е ПОТВЪРДЕНА официално! Групата идва по покана на "ABV Pro" - новата промоутърска агенция, която показа завиден професионализъм на концерта на концертът на Kamelot в София през април. Мястото на събитието през декември е клуб "Blue Box" в София, а шоуто е част от финала на мащабното турне "Live Premonition over Europe", което групата предприе за промоцията на новия си албум.

4 Коментар(а):

Fobos каза...

Аз и до сега не вярвам, че гърци могат да изпълнят този качествен метъл :-) Когато ги чух за първи път реших, че са някакви скандинавци или немци. Определено няма да сгрешиш, Миро, ако им станеш фен!

Даже се надявам наистина да дойдат през декември, за да ги видиш и на живо какво могат :-)

Fobos каза...

Определено не съм се заблудил, защото още двама човека са разпознали кадри в клипа от зала "Христо Ботев". Мненията бяха споделени в Metal Katehizis.

Доста евтин клип, който обаче определено е изпълнен със страховит метъл и още повече разгаря желанието ми отново да отида на концерт на Firewind. Дано този път са основна група и имат 3-но по-дълъг сет :-)

Анонимен каза...

кои ви каза че са гърци.само вокала им е грък и то толкова колкото арнолд шварценегер е австриец.вече

Fobos каза...

Кой ни каза, ли? Самите Firewind! Самоопределят се като гърци, представят се за гръцка банда и, въпреки, че само един от членовете не е грък, не значи, че не са от южната ни съседка.

Вокалистът (Apollo Papathanasio), китаристът Gus G. (Kostas Karamitroudis), басистът (Petros Christo) и клавирът (Babis Katsionis) са гърци! Само барабанистът Mark Cross е британец!

А на теб кой ти каза, че не са? :-)