Eurax

Добре дошли в орбитата на Fobos. Надявам се, че съвместния ни полет ще Ви донесе много забавни мигове :-)

Каталунски късмет...

Всеки е чувал за прословутия ирландски късмет. Вероятно много хора са се оправдавали с него при случващо им се нещо приятно, но което не е харесвано от други, (като например да спечели на карти) или пък са разчитали на него в безнадеждни ситуации. Точно от такъв късмет имаха нужда Барса вчера в мача си срещу Челси в полуфинала на Шампионската лига!

В продължение на 180 минути, тоест 2 цели мача, футболистите на Челси играха антифутбол - стремяха се да рушат красивата игра на Барселона, бяха се окупирали отзад в защита и не показаха нищо впечатляващо. Не показаха нищо от красотата на английския футбол... До вчера - тогава все пак Челси създадоха хубави контраатаки и в една от тях имаха основание да искат дузпа, но не и в цели 6 (?!?), както проплакаха всички фенове на "сините". Малко нахално от тяхна страна, особено след симулацията, с което изкараха червен картон на Кейта от Барса!

Първата среща завърши с резултат 0:0 и реванша в Лондон трябваше да определи финалиста в Шампионската лига. Челси поведе в началото на първото полувреме с прекрасен удар от воле на Есиен, но вместо да пречупи каталунците, се окопа в защита и чакаше удобен миг за контра към осакатената (и слаба в този мач) защита на Барселона. Най-добрият футболист в света в момента - Лео Меси, беше пазен от 3-ма, Ето'О също, както и пресата срещу Шави затваряше възможностите за извеждащи пасове. Функцията пое безобразно слабия в мача и неефективния Дани Алвеш, който скъса нервите на всички привърженици на Барселона.

И така мъките за каталунците продължиха до самия край на мача... В 3-тата минута на 4 минутното продължение, след центриране на неориентирания Алвеш, топката попадна в Ето'О, след това в Меси, който намери непокрития Иниеста и юношата на Барса с топовен удар от границите на наказателното поле разстреля вратаря на Челси Петер Чех! Резултатът бе изравнен 1:1 и настана неимоверна радост у футболистите на Барса, на резервната им скамейка, в испанската част на трибуните, в цяла Каталуния, в къщи също...

Аз съм щастлив! След разгромната победа над Реал преди дни, сега Барселона доказа, че притежава и от онази прословута немска упоритост и непреклонност! В комбинация с ирландския късмет се получава каталунско великолепие!

1 Коментар(а):

Анонимен каза...

Калитарчетааа! :D
Но на финала мощно всички заставаме зад Барса и дано прегазят отбора на куклата Барби и онзи гелосания с поне 3 гола разлика :)